Raduj se, mladiću

Autor: Gradimir Stojković

Glavnom junaku, poeti Petru Popmitiću, pisac je „pozajmio“ niz sopstvenih, autobiografskih, momenata, a gro zbivanja romana odvija se u varoši podno najvišeg banatskog brega, u drugoj polovini 20. veka, uz povremeno pominjanje stvarnih ličnosti i dozirano osvrtanje na činjenice iz zvanične istorije, koje autor znalački koristi kako bi na čitaoca ostavio nedvosmislen utisak da ispreda priču iz prve ruke.

Komentari

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni!

Prijavi se

O knjizi

  • UDK: 821.163.41-93-31
  • Vrsta knjige: Umetnička književnost / Epika / Roman
  • Tip knjige: Uzrast 7-12

O autoruGradimir Stojković (Mramorak, 3. mart 1947) je srpski književnik.

Studirao na Fakultetu političkih nauka (žurnalistiku) i Pedagoško-tehničkom fakultetu.

Najčitaniji je dečji pisac u poslednjih 15 godina na prostorima bivše Jugoslavije. Sve njegove knjige su doživele više izdanja (Hajduk u Beogradu preko dvadeset, uz tiraž oko 500.000 primeraka).

Njegove pesme i priče su prevođene na engleski, francuski, italijanski, nemački, ruski, slovački, bugarski, rumunski, mađarski i makedonski jezik.

Objavio je veliko broj romana i knjiga pesama.

Za svoj rad mnogo puta je nagrađivan, a najznačajnije književne nagrade su: „Vukovo pero”; „Matija Ban”; Zmajevih dečjih igara za stvaralački doprinos izrazu u književnosti za decu; „Zlatno Gašino pero”, „Zlatno zvonce popularnosti” - Novi Sad, „Zlatni ključić” Smederevskih pesničkih jeseni, „Zmajev pesnički štap” ZDI, Novi Sad.

Na blogu autora možete pročiteti višeinformacija.