Kolumbova mapa

Autor: Džeri Bejli

Ova knjiga pripoveda biografsku priču o istraživaču Kolumbu, prenosi čuvena putovanja i istorijska otkrića u savremeno doba i ohrabruje decu da se glumom uključe u priču.


to da svaka stvar na ovom svetu krije u sebi priču, uverićete se zajedno sa Duškom i Sofijom na tezgi gospodina Preturovića. Uživaćete! I naučiti nešto što niste znali. I putovaćete daleko!

U Kolumbovo vreme veći deo sveta kakvog mi danas poznajemo nije bio ucrtan u mape, a on je bio čvrsto rešen da istražuje i pronađe brži put do Azije ili Indije. Špansku kraljicu Izabelu zainteresovala je njegova priča o svili, začinima, zlatu i robovima koje joj je on obećao u zamenu za finansijsku podršku njegovom putešestviju. Kolumbo je zaplovio preko Atlantskog okeana, kao što je i planirao, ali nije stigao do Azije – na putu mu se isprečila Amerika! Posetite tezgu gospodina Preturovića pretrpanu najzanimljivijim neobičnim predmetima. Svaki od njih ima priču - veliku priču!

Komentari

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni!

Prijavi se

O knjizi

  • UDK: 656.6:929 Kolumbo K.(02.053.2)
  • Vrsta knjige: Umetnička književnost / Epika / Roman
  • Tip knjige: Uzrast 7-12

O autoruDžeri Bejli je britanski dečji pisac, koji je napisao više od 150 knjiga, uglavnom fokusiranih na istorijske ličnosti ili činjenice i nauku.