Da li ste vi žaba?

Autor: Jasminka Petrović

Zbirka kratkih dramskih tekstova Da li ste vi žaba? sadrži 20 duhovitih, savremenih dramskih igara namenjenih izvođenju na školskim i kućnim pozornicama, za dva ili više glumaca. Knjiga je podeljena na dramske igre za decu od 6 do 8 godina, i za decu od 8 do 10 godina. Jasminka Petrović uvek ima na umu učitelje, bibliotekare, radioničare i roditelje – sve one koji rade s decom, pa je njima ponudila i dodatne sadržaje: teme za razgovor, zadatke, ideje za povezivanje pojedinih dramskih igara sa školskim predmetima. Knjigu je obogatila i malim pozorišnim rečnikom, prilagođenim uzrastu. Autorka preporučuje dramske igre svoj deci, jer se kroz njih razvijaju samopouzdanje i mašta, i razbija se trema od javnih nastupa. Takođe, kako pozorište uključuje različite umetnosti, deca imaju priliku da otkriju svoje talente.

Komentari

- 20.05.2013. 05:05
Veoma interesantna knjiga! Za svaku preporuku, posebno za mlađe.
Vesna Ivanović - 16.05.2017. 10:05
Jedva cekam da je pročitam! Odmah ću da je rezervišem!

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni!

Prijavi se

O knjizi

  • UDK: 821.163.41-93-2
  • Vrsta knjige: Umetnička književnost / Drama
  • Tip knjige: Uzrast 8-10

O autoruJASMINKA PETROVIĆ rođena je 1960. u Beogradu. Studirala je španski jezik i književnost. Pisala je za mnoge dečje časopise i učestvovala u brojnim programima koji podstiču dečju maštu i stvaralaštvo. 

Knjige ove autorke prepoznaju se po toplom humoru i sagledavanju sveta iz ugla deteta koje živi u savremenom društvu. Deca se uglavnom osećaju neshvaćenim, mnoge stvari im se čine strašnim, a mnoge to zaista i jesu. „Detinjstvo je izuzetno teško, ali lepo”, tvrdi Jasminka Petrović pa iako svet opisuje bez ulepšavanja ili prikrivanja ružnih strana, uspeva uvek da pronađe i predstavi vedriju stranu stvarnosti. 

Svojim mladim čitaocima savremenicima, Jasminka Petrović se obraća na ravnoj nozi. Ona poznaje njihov jezik, njihove probleme, navike i nove trendove, pa lako uspostavlja kontakt s njima i ne čudi što je omiljena među svojom publikom.

Najpoznatija dela:
Seks za početnike,
- Bonton,
- Škola,
 
Kako postati i ostati glup
Kaži teti dobar dan”,
Ovo je najstrašniji dan u mom životu,
35 kalorija bez šećera, 
O dugmetu i sreći,