Amstrong i komadić Meseca

Autor: Džeri Bejli

Ova knjiga opisuje život astronauta Nila Amstronga u zanimljivoj priči i prikazuje slavni istorijski momenat njegovog sletanja na Mesec, takođe knjiga ohrabruje decu da se glumom uključe u priču.

Duško i njegova sestra Sofija često troše svoj nedeljni džeparac kod gospodina Preturovića i uživaju u divnim pričama koje prate svaku kupovinu.

Ovo je priča o čoveku koji je prvi sleteo na Mesec i ostavio ploču sa natpisom: „Ovde su ljudi sa planete Zemlje prvi put kročili na Mesec, jula 1969. godine. Dolazimo u miru u ime celog čovečanstva.”
Površina Meseca je stenovita i pokrivena slojem prašine. Na Mesecu nema vetra, tako da će otisci stopala Nila i Baza ostati tamo još vekovima! A priča o uspehu Apola 11 podstakla je istraživanje drugih planeta i doprinela našem razumevanju istorije Merkura i Marsa. Svemirske sonde poslate su do Jupitera, Saturna, Urana i Neptuna.

Pored istorijskih činjenica o životu slavnog astronauta i prvom sletanju na Mesec, ova knjiga ohrabruje decu da se glumom uključe u priču.


Posetite tezgu gospodina Preturovića pretrpanu najzanimljivijim neobičnim predmetima. Svaki od njih ima priču - veliku priču!

Komentari

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni!

Prijavi se

O knjizi

  • UDK: 629.78;929 Amstrong N. (02.053.2)
  • Vrsta knjige: Umetnička književnost / Epika / Roman
  • Tip knjige: Uzrast 7-12

O autoruDžeri Bejli je britanski dečji pisac, koji je napisao više od 150 knjiga, uglavnom fokusiranih na istorijske ličnosti ili činjenice i nauku.