Želite li da vidite zvezdu?

Autor: Ulf Stark

Astor želi da postane zvezda!

Zato njegov drugar Ruben nabavlja knjigu o hipnozi i uči mađioničarske trikove kako bi mu pomogao. Svi poslušno prate i najmanji Rubenov pokret, pa on ubrzo postaje uveren da je veliki mađioničar poput Mandraka.

Da li će Rubenove mađioničarske veštine pomoći Astoru da osvoji glavnu ulogu na audiciji za koju se prijavio?

Čuveni švedski autor Ulf Stark na dirljiv, ali i duhovit način priča priče o prijateljstvu i svim onim avanturama koje odlikuju odrastanje.


Komentari

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni!

Prijavi se

O knjizi

  • UDK: 821.113.6-93-31
  • Vrsta knjige: Umetnička književnost / Epika / Kratke priče
  • Tip knjige: Uzrast 8-10

O autoruUlf Stark švedski pisac, rođen je 12. jula 1944. godine u Stokholmu. Književnu karijeru započeo je već u gimnazijskim danima. Postao je poznat 1984. godine, kada je objavio knjigu "Budale i smarači", za koju je dobio nagradu najvećeg švedskog izdavača Bonijera. Ubrzo je po knjizi snimljena TV serija, a 2009. godine postavljen je i mjuzikl. Iste godine Kreativni centar objavio je tu knjigu na srpskom jeziku. Danas se Stark ubraja u najbolje švedske pisce za decu i omladinu. Neke od njegovih najpoznatijih knjiga jesu: "Umeš li da zviždiš, Juhana?", "Čarobne patike mog prijatelja Persija", "Moj prijatelj šeik u Sturebiju", "Moj prijatelj Persi", "Bafalo Bil i ja". Knjiga "Čarobne patike mog prijatelja Persija", prva knjiga iz serijala o Ulfovim i Persijevim dogodovštinama, objavljena je u izdanju Kreativnog centra 2012. godine. Ulf Stark bori se za afirmaciju književnosti za decu, a za njegove knjige govori se da su pune humora i hrabrosti. Sam pisac kaže da u svakoj knjizi mora da bude i malo tuge kako bi se radost bolje videla.