Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve

Autor: Robert Takarič

Detinjstvo dve devojčice, koje se sreću sasvim slučajno, ne u školi, ne u parku, ne preko posrednika, već kao posledica preseljena jedne od njih u komšiluk druge. Dakle, bez plana, bez glumljene težnje za socijalizacijom, Zorica i Marina postaju nerazdvojne drugarice. Beskrajna priča, opravdana prirodna zavist prema tuđim osobinama (u godinama kad baš sve tuđe osobine deluju privlačnije i pozitivnije nego sopstvene...), povremena ljutnja, kratka zatišlja, spontano vraćanje u kolotečinu posle svake bure... Ozbiljni preokreti u porodicama koji dovode do razdvajanja glavnih junakinja…

Komentari

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni!

Prijavi se

O knjizi

  • UDK: 821.163.41-93-31
  • Vrsta knjige: Umetnička književnost / Epika / Roman
  • Tip knjige: Uzrast 7-12

O autoruRobert Takarič je književnik mlađe generacije. Autor je popularnih knjiga namijenjenih djeci od predškolskog uzrasta do tinejdžera. Jedan je od najčitanijih i najnagrađivanijih dječijih pisaca u Srbiji i šire.

Dobitnik je prestižnih nagrada kao što je “Mali princ” za najbolji dječiji roman na prostoru bivše Jugoslavije 2010. godine pod nazivom “Mijenjam pubertet za bilo šta! Povoljno!” a tada je gostovao prvi put i u Srpcu.

Za knjigu “Traži se pametni detektiv za otkrivanje istorije” dobio je nagradu “Neven” 2014. godine za najbolju knjigu iz popularne nauke za djecu.

Takaričeve knjige spadaju među najčitanije dječije knjige u srbačkoj biblioteci, kao što su: “Najbolje godine”, “Djevojčice su jači pol”, “Školske face”, “Jednom je ljeto moja Ljubice”, “Djevojčice uzvraćaju udarac” i druge.