Bik Koji Sedi i njegov tomahavk

Autor: Džeri Bejli

Ova knjiga pripoveda biografsku priču o indijanskom poglavici biku koji sedi i u romansiranoj i priči prenosi mudre reči i hrabra dela u savremeno doba. Knjiga ohrabruje decu da se glumom uključe u priču.

Kako je jedan dečak koga su nazivali Spori postao Bik Koji Sedi, slavni indijanski poglavica, Sofija i Duško će saznati od najboljeg pripovedača priča. Gospodin Preturović na svojoj tezgi ima njegov tomahavk i hiljadu tajni koje on krije.
Ova knjiga donosi biografsku priču o indijanskom poglavici, Sijuksima, rezervatima, indijanskom načinu života, zlatnoj groznici, lovu na bizone, dolasku belog čoveka, otimanju zemlje predaka; prenosi mudre reči i hrabra dela u savremeno doba i, što je najvažnije – ohrabruje decu da se glumom uključe u priču! Jer – Kristina na svojoj tezgi starinske odeće ima sve potrebne kostime, gospodin Trupković ima zbirku prastarih mapa i knjiga, a Kenzo ima periku za svaku specijalnu priliku!


Posetite tezgu gospodina Preturovića pretrpanu najzanimljivijim neobičnim predmetima. Svaki od njih ima priču - veliku priču!

Komentari

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni!

Prijavi se

O knjizi

  • UDK: 321.111; 929 Bik Koji Sedi (02.053.2)
  • Vrsta knjige: Umetnička književnost / Epika / Roman
  • Tip knjige: Uzrast 7-12

O autoruDžeri Bejli je britanski dečji pisac, koji je napisao više od 150 knjiga, uglavnom fokusiranih na istorijske ličnosti ili činjenice i nauku.