20 000 milja pod morem

Autor: Žil Vern

Žil Vern nam donosi klasičnu priču o podmorskoj avanturi u Nautilusu. Kada morsko čudovište počne da napada brodove, svet se ujedinjuje da pronađe i uništi nepoznato stvorenje. Gospodin Aronaks pridružuje se borbi i biva zbačen sa broda kako bi se zatekao u neverovatnom plovilu. Aronaksove podvodne avanture hodanja po dnu okeana, ronjenja u potrazi za biserima i istraživanja sa kapetanom Nemom prilagođene su mladim čitaocima u ovoj ilustrovanoj adaptaciji Vernovog dela 20 000 milja pod morem.

Komentari

Da biste ostavili komentar, morate biti prijavljeni!

Prijavi se

O knjizi

  • UDK: 821.111-31(0.046.6)
  • Vrsta knjige: Umetnička književnost / Epika / Roman
  • Tip knjige: Uzrast 7-12

O autoruŽil Vern (8. februar 1828 — 24. mart 1905) bio je francuski romanopisac, pesnik i dramski pisac, najpoznatiji po svojim avanturističkim romanima i njegovom snažnom uticaju na književni žanr naučne fantastike.

Rođen u Nantu, trebalo je da prati stope svoga oca i postane advokat, ali već od rane mladosti ga je više privlačilo pozorište i pisanje tekstova. Njegova saradnja sa izdavačem Pjerom Žilom Ecelom dovela je do stvaranja Neobičnih putovanja, veoma uspešne serije romana u kojoj su se nalazila dela kao što su Put u središte Zemlje, Dvadeset hiljada milja pod morem i Put oko sveta za osamdeset dana.