„Aždaje mog detinjstva“ literarni konkurs

Učiteljski fakultet u Užicu Univerziteta u Kragujevcu i Internet klub vas pozivaju na učešće u Velikom literarnom konkursu „Aždaje mog detinjstva“.

Konkurs je namenjen učenicima mlađih razreda osnovnih škola. Cilj je upoznavanje najmlađih učenika sa narodnom tradicijom i razvijanje i negovanje njihovih stvaralačkih kompetencija podstaknutih usmenom književnošću.
Na Velikom nagradnom literarnom konkursu „Aždaje mog detinjstva“ mogu učestvovati svi učenici mlađih razreda osnovnih škola sa teritorije Republike Srbije.

Literarna ostvarenja (kratke priče ili pesme) na temu „Aždaje mog detinjstva“ se potpisuju punim imenom i prezimenom autora, adresom, sa punim imenom osnovne škole ili biblioteke i razredom koji pohađa.
Prema propozicijama Konkursa, predviđene su prva, druga i treća nagrada za najbolja literarna ostvarenje, o kojima će odlučivati stručni žiri.

Predviđene nagrade za Veliki nagradni literarni konkurs „Aždaje mog detinjstva“ su kompleti knjiga srazmerne vrednosti.

Radove slati na adresu: Učiteljski fakultet u Užicu, Trg Svetog Save 3, 31000 Užice ili na elektronsku poštu: azdajice@ucfu.kg.ac.rs

Konkurs traje od 1. aprila 2017. godine do 1. maja 2017. godine. Proglašenje pobednika i uručenje nagrada organizovaće se 15. juna 2017. godine.